Hårstyling och Makeup

I fredags så fick jag som sagt möjligheten att sminka och styla inför en fest.

När man ska lägga smink som ska hålla hela dagen är det väldigt viktigt att du har en bra bas/grund för att skuggan och det övriga sminket ska hålla.
I fredags var det mycket fokus på kundens ögon, hon ville att det skulle synas och hålla hela kvällen.
Lite kort om smink delen, med fokus på ögon: 
Efter att ha lagt en jämn och bra bas/grund så började jag med att göra en fransmarkering och det är precis som det låter, det är då man markerar fransrötterna. Man får en piggare blick, mer fokus på ögonen och även dina fransar blir mer markerade. Sedan gjorde jag en fransskugga och eyeliner självklart anpassad till kundens ögon. Det blir en lite mer intensivare blick och det är snyggt när man får en skarp linje som markerar ögat. För dem som tycker att det är svårt att göra eyeliner på sig själva så är det bara övning som gäller, det är väldigt viktigt att man är stadig på handen samt att man ska få den så jämn och skarp som möjligt.
Det blev en kvälls-sminkning på min kund då man maxar på sminket för att det ska synas mycket.  I detta fall blev det ett ljust lock och en mörkare brun skugga som man jobbade in på locket. Det blev ett väldigt fint djup i ögonen och man såg man färgen på långt håll.
Lite kort om håret:
Min kund har rätt så platt hår till vardags men kände i fredags för att göra något annorlunda. Jag började självklart med att lägga i värmeskydd i håret för att skydda håret så mycket som möjligt från stylingverktyg. Sedan gjorde jag en bra grund i håret, vilket är otroligt viktigt om man vill att håret ska hålla hela kvällen. Därefter så lockade vi till håret och började forma & bygga upp håret så som kunden kände sig bekväm i. Jag tog även hänsyn till hennes hatt hon skulle ha på sig under kvällen.