Hur ofta bör man klippa sig?

Det finns inget som säger att man måste klippa sig mellan var fjärde eller åttonde vecka.  Alla hår är olika och vissa sliter på håret mer än andra.

Håret växer ca 1 cm per månad och har du ett fint, friskt hår & vill spara ut så tycker jag att det räcker att klippa sig var 8:e till 10:e vecka. Då räcker det att man tar det som är slitet på håret. Väntar man för länge med att klippa sig så finns risken att man behöver klippa av en stor bit på längden för att få det fint och friskt igen.

En kortfrisyr behöver man ta hand om lite oftare annars blir håret väldigt snabbt för långt, vilket innebär att det blir svårt att forma och det tar längre tid att fixa. Rekommenderar var 5:e till 6:e vecka.

När håret börjar tappa form då man känner att det blir svårt att föna & styla och allt tar längre tid så är det oftast dags att klippa sig och det gäller även om dina toppar känns och är kluvna och lite spretiga. 

Förutom att klippa sig så är det otroligt viktigt att man fortsätter att vårda sitt hår hemma — använd inpackning — superbra! När du applicerar inpackning så ska håret vara handdukstorkat för att inpackningen ska tränga in sig i hårstrået och göra det den ska.