Makeup – Hur hittar man rätt foundation?

Jag är som ni flesta vet utbildad makeupartist. Jag tänkte börja med att visa er lite mer bilder och dela med mig av mina tips och råd till er. En fråga jag får väldigt ofta är kunder som behöver hjälp med att hitta den rätta färgen på foundation.
Jag tänkte gå igenom lite som man kan tänka på.
Foundation är basen på hela sminkningen, alltså det viktigastehela sminkningen för att kunna få en hållbar makeup. Idag finns det massor av olika märken på marknaden och det kan kännas svårt att hitta just sin. Att hitta den rätta färgen som ska passa hudtypen kan vara väldigt väldigt svårt och där behöver man oftast ta lite hjälp av någon som kan. Man kan ha en hudton som ligger mellan två olika färger och då kan det vara svårt att hitta en foundation som motsvarar färgerna och i vissa fall så kan man behöva blanda sig till de. Man bör fundera ut hur mycket täckning man vill att det ska vara, om man vill ha hög täckning eller en lätt tonad som endast jämnar ut hudtonen.
Boka gärna en sminklektion hos mig så går vi igenom allt detta och vad som passar just din hudtyp. 

Hur applicerar man sin foundation? 
Det absolut smidigast att applicera en foundation med är att använda en pensel eller svamp. Det ger ett jämnt och fint resultat. Men detta är en smaksak och man hittar det som funkar bäst för sig själv.

Ska man pudra sin foundation efteråt? 
Ja. Att pudra efter att man har applicerat sin foundation gör att pudret fixerar basen på din Makeup. Vilket innebär att du har “låst” fast hela din bas och kan börja bygga på resten. Det gör även att din makeup håller längre. Jag rekommenderar att man använder ett transparent puder eller ett puder som har exakt samma nyans som din hudton.

// Caroline